Monday, July 10, 2017

We are in our own timezone


Well, hello peopleeeeeee. Long time no see! I miss blogging soooooo much but it's hard for me to think what kind of topic I would like to share. And maybeeee, this time is the best time (kottt).



"Don't rush into a relationship just because all of your friends has partner and getting married. We are in our own timezone." -Unknown



You get me?

Do you get the rough idea what kind of topic tonight?

I know, I'm still YOUNG to discuss on this topic but somehow I feel that I should.

Since, I am 20 this year, and my friends (like ramai jugakkkk kot) dah ada lah yang ada kan? And you know what I mean? Macam seronok tengok depa post kat social media depa ke'sweet'an bercinta, kemanisan bersama and so on (omg, so geli to say this).

And I would like to remind you (especially boys), bila dah masuk umur 20-an, bukan lagi masa untuk kita bermain-main atau acah-acah bercinta sedangkan di hati kita takde niat nak berkahwin dengan dia. Di hati kita takde niat untuk menghalalkan dia as part of your family and your life.

Please, DON'T DO SUCH THING!

Mungkin ada orang kata,


"Alah awal lagi kot nak cari and then to be so serious in the relationship. Kalau jumpa orang yang lebih baik dan cantik dari dia macam mana? Menyesal weh nanti."


Okay, kalau rasa awal sangat, better you don't try lahhhhh. It's simple. Life is sooooo simple.


Tak salah kot nak aim awal. Kalau niat tu dah ada, in shaa Allah, Allah akan permudahkan segalanya. Benda baik, Allah pun suka. Percaya je pada rezeki Dia. Yang penting, niat kita betul.

Minta restu mak ayah masing-masing pun penting. Let your parents know about your relationship. Because REDHA ALLAH TERLETAK KEPADA REDHA IBU BAPA. Remember that thing!


Kalau your parents pun tak redha anak dia bercinta time belajar, how come your kisah cinta tu nak sampai ke jinjang pelamin? It must be hard, trust me. Don't be afraid! It's your decision. You know your parents soooo well, why is it so hard to tell them the truth?

Am I right?


Jodoh is misteri. Yes, no one could deny this thing. Tapi tak salah kan kalau dari sekarang kita doa nak jodoh yang baik? Tak salah untuk minta Allah permudahkan urusan jodoh kita akan datang.

Tapi fikir terlalu berat sampai melupakan perkara lain pun, that's not good lah. Kena balance and equal.


Relax, we are in our own timezone. The time will come. Cepat atau lambat, that's not the biggest problem pun. Yang penting adalah diri kita. Kita dah persiapkan ke diri kita untuk menempuh alam baru?


Janganlah sebabkan kawan-kawan kita or maybe family member kita nak kahwin/ dah ada pasangan pilihan hati and then kita pun menggelabah cari tangkap muat je just to tell the world or to show off that you also dah ada the special one, like what the hell mannnnnn.....


Well, same goes to girls out there okay! Please, just don't do this.


Bercinta memang indah. Tapi kecewa itu sakit.
Bagi harapan isn't good at all.

Sekarang, kita buat orang.

Mungkin akan datang, orang akan buat kita balik.



What you give, you will definitely get back!



So, relax okay teman-teman. We are in our own timezone.

Jangan pernah merendah-rendahkan diri sendiri. Relax lah, baru 20-an kot! Ramai lagi gegadis yang cantik jelita grad overseas and bekerjaya yang belum kahwin lagi tapi dorang relax je (okay, padahal tak pun HAHAHAHAHAHA).


Remember,

Don't pretend. Love and be yourself.
Mesti akan ada orang terpikat, okay?

Okay dah, muah cikeddddd :*


I love this one! Source: Google.com