Thursday, October 22, 2015

Anak dara...

Siang tadi.




Ibu: Kakak, lipat kain tu.

Aku: Hmmmmm



Ambil kain-kain baju dan longgokkan di tengah ruang tamu.


Later,
Lie down on the gunungan baju.




Aku: Hmmmm malasnyaaaa

Ibu: Macam mana nak jadi isteri mithali ni?!



Sentap sekejap.


Aku: Alah, nanti dah kahwin suruh lah laki I lipat sendiri hahahahaha


Sorang laki pun taknak kahwin dengan kau kalau macam tu, Sarah hahahahaha





Throwback time Raya Haji yang lalu...



Aku: *baru bangun tidur, takdelah lambat sangat. Tapi okay lah kategori lambat sebab tak tolong buat sarapan*

Ibu: Hah, baru bangun? Anak dara bangun lambat-lambat.

Aku: Takpe, nanti dah jadi mak orang kakak bangunlah awal.


Tiba-tiba,


Nenek mencelah,


Nenek: Hmmmm lepastu kalau duit tu ada lebih, pasang orang gaji kat rumah.




ME: *OMG SENTAP NYA! MAAFKAN SAYA NENEK*
(bermonolog sendiri)




HAHAHAHAHAHA



GIRLS, PRACTICE MAKES PERFECT OKAY.
KALAU TAK RAJIN SEKARANG, SAMPAI LA PUN TAK RETI NAK BUAT KERJA-KERJA RUMAH BANGUN AWAL SIDAI BAJU BUAT SARAPAN APA SEMUA HAHAHAHAH



I'M TRYING MOM. 
I'M STILL TRYING. 
KAH!





How?


Bila bangun pagi je (kalau kat KKNC sahaja),
Aku keluar bilik, 
Buka lampu.
Buka kipas.
Buka pintu dapur.
Ikat langsir.
Buka tingkap for the fresh air (pagi kan?)
Kemas apa yang patut.
Buka pintu dapur for lighting sources.
What else?
Okay, masak air.
Cari sarapan (tak sediakan sarapan untuk housmates sekali pun hahaha)
Done.



Hahahahaha okay lah kan?



PRACTICE MAKES PERFECT.
Lama-lama lagi better lah tu.






Takdelah tak tahu langsung deknon.
MELAMPAU OKAY.



Main purpose post pasal benda ni,
Nak cerita 2 cerita kat atas tu je ahaahaha



Lepastu melalut pula.


Okay bai.
Thanks for reading, guys ;)

7 comments:

  1. ruang tamu rumah dkt puncak alam tu takpernah tutup kipas, muahahaha. kesian uitm ada student gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha aku kesian kat kipas ruang tamu asyik berpusing tanpa henti 24jam kecuali hari yang ada kelas. Hahaha

      Delete
    2. Hahaha aku kesian kat kipas ruang tamu asyik berpusing tanpa henti 24jam kecuali hari yang ada kelas. Hahaha

      Delete
  2. ruang tamu rumah dkt puncak alam tu takpernah tutup kipas, muahahaha. kesian uitm ada student gini

    ReplyDelete
  3. Jangan lupa you ade siapkan breakfast untuk i gak, huhuhu -jeeba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuuuu alah time tu time exam je. Hahaha

      Delete
    2. Uuuuuu alah time tu time exam je. Hahaha

      Delete